Wij zoeken nog een beheerder voor Bergen-op-Zoom
€1.500,= euro per maand bijverdienen? Kijk snel op www.qnieuws.com
www.qnieuws.nl | Landschapslaan 71 - 7824 BC te Emmen

EMMEN – Bij de gemeente Emmen zijn ongeveer 1000 bezwaarschriften binnengekomen tegen de leges op de identiteitskaarten. Door een gerechtelijke uitspraak mochten overheden tijdelijk geen geld meer vragen voor een verplichte ID-kaart. Dit ging over de periode 9 tot en met 21 september.

Burgers kunnen tot 6 weken na deze periode bezwaar maken tegen het heffen van leges. Het formulier om bezwaar te maken tegen de heffing van leges ID-kaart kunt u vinden op: Formulier voor geld terug gave leges ID-kaart gemeente Emmen

 

 

Heeft u zelf foto’s en/of video’s van deze of andere 112 nieuws incidenten? Klik dan hier en maak kans op 200 euro!

EMMEN – Het nieuwe station van Emmen, Emmen-Zuid, valt ook internationaal goed in de smaak en is door de Watford Group (een jury van een internationale vereniging van architecten en ontwerpers) genomineerd voor de Brunel Award 2011.

station Emmen Zuid genomineerd voor Brunel award 2011

Foto: Ben Looijen – Bens Fotografie

Voor deze belangrijke spoorweg prijs hebben in totaal hebben 43 spoorweg- en gekwalificeerde transportorganisaties uit 15 landen ontwerpen aangemeld en in totaal waren 150 ontwerpen ingezonden. Daaruit heeft de jury 44 ontwerpen genomineerd in vijf categorieën, waarvan Emmen Zuid in de categorie: passagiers stations.

Naast Emmen is ook een ander Nederlands stations genomineerd en wel het nieuwe station van Hilversum. De uitreiking van de Burnel Award Design Competition vindt op 14 oktober plaats in Washington in de VS.

Wethouder Kuper van Emmen geeft aan “er als wethouder van o.a. verkeer en openbaar vervoer erg trots op te zijn dat ons ontwerp op de nominatielijst voor deze prijs staat tussen ontwerpen uit Japan, China, Zweden en de Verenigde Staten.”.

In totaal zullen 20 award worden uitgereikt verdeeld over de 5 categorieën.

 

Heeft u zelf foto’s en/of video’s van deze of andere 112 nieuws incidenten? Klik dan hier en maak kans op 200 euro!

sep 222011

EMMENAfgelopen maandag zaten de gemeente Emmen, de politie, welzijnsorganisatie Sedna en woningbouwvereniging Lefier met elkaar om tafel zitten om de overlast in en om de flats aan de Bruntingerbrink en Ekselerbrink (woonwijk bargeres) te bespreken.
De problemen ontstaan door overmatig gebruik van alcohol en drugs door enkele bewoners, waardoor er vele burenruzies ontstaan en overige flatbewoners ‘s avonds niet meer hun woning uit durven.
Dit is bevestigd door Wiebe Cazemier, manager wonen & welzijn van Lefier. Een optie om in de toekomst niet nog meer problemen te krijgen is om mensen die in aanmerking komen vooraf te screenen, iets wat ook in Nieuw-Buinen is gebeurd.


Heeft u zelf foto’s en/of video’s van deze of andere 112 nieuws incidenten? Klik dan hier en maak kans op 200 euro!

sep 222011

EMMEN – Vanaf vandaag zijn ID-kaarten niet meer gratis. Middels een spoedwet die minister Donner van binnenlandse zaken heeft aangenomen is dit geregeld.

De Hoge Raad had een tijdje terug een uitspraak gedaan, waarin duidelijk werd dat de ID-kaart een zuiver verplicht document is en daarom volledig gratis beschikbaar moet zijn. Ook mogen gemeenten geen adminstratiekosten doorberekenen.

Normaal vroegen duizenden mensen per week een identiteitskaart aan, na de uitspraak van de Hoge Raad waren dat er duizenden per dag.
De kaart gaat weer maximaal 43,89 euro kosten en voor kinderen wordt dat 9,22 euro. Voor mensen die na de na uitspraak van de Hoge Raad een kaart hebben aangevraagd blijft de kaart wel gratis.

Nederlandse Identiteitskaart

Bron: paspoortinformatie.nl

Lees ook hoe kunt u bij de gemeente Emmen de kosten van de leges van de ID kaart terug krijgen.

 

Heeft u zelf foto’s en/of video’s van deze of andere 112 nieuws incidenten? Klik dan hier en maak kans op 200 euro!

EMMEN – Een ieder die vanaf 29 juli 2011 een id kaart heeft aangevraagd bij de gemeente Emmen en daarvoor geld heeft betaald, kan bezwaar maken tegen de leges! Door een uitspraak van de rechter hoeft namelijk geen leges meer betaald te worden bij de aanvraag van een Nederlandse Identiteitskaart voor personen van 14 jaar of ouder en is de ID kaart dus gratis. De gemeente Emmen heeft daarom volgend bezwaar formulier gemaakt:

Klik hier voor het bezwaarformulier terugvragen leges id-kaart gemeente Emmen en lever deze ingevuld in bij de balie van het gemeentehuis van Emmen.

bezwaarformulier-leges-indentieteitskaart-gemeente-emmen-id-kaart

Er wordt door de Gemeente Emmen nog een beslissing genomen over de groep mensen die tussen 27 augustus 2010 en 28 juli 2011 een identiteitskaart hebben aangevraagd. We berichten hierover zodra we meer weten.

 

Heeft u zelf foto’s en/of video’s van deze of andere 112 nieuws incidenten? Klik dan hier en maak kans op 200 euro!

EMMEN – Na aandringen van zijn eigen partij Wakker Emmen, stapt Emmer raadslid Jos van van Goethem alsnog op en wel per 1 januari a.s.

Van Goethem is vorige betrapt met drank op achter het stuur, nadat hij tegen een lantaarnpaal was gebotst. Later bleek dat zijn auto ook niet APK gekeurd was.

Wakker Emmen keurt het gedrag van Van Goethem af en drong er op aan dat hij zijn zetel in de gemeenteraad van Emmen opgaf en daar geeft hij nu gehoor aan. Of de in Schoonebeek wonende Van Goethem lid blijft van Wakker Emmen is niet bekend.

 

Heeft u zelf foto’s en/of video’s van deze of andere 112 nieuws incidenten? Klik dan hier en maak kans op 200 euro!

sep 132011

EMMEN – Zoals u gisteren heeft kunnen lezen hoeft u vanaf 12 september geen leges meer betalen bij de aanvraag van een Nederlandse Identiteitskaart voor personen van 14 jaar of ouder.

Heeft u vanaf 29 juli 2011 een id kaart aangevraagd en geld betaald, dan kunt u bezwaar maken tegen de leges. Klik hier voor het bezwaarformulier terugvragen leges id-kaart gemeente Emmen en lever deze ingevuld in bij de balie van het gemeentehuis van Emmen.

De gemeente Emmen beraadt zich op de groep die tussen 27 augustus 2010 en 28 juli 2011 een identiteitskaart heeft aangevraagd. Hierover volgt nader bericht.

Heeft u zelf foto’s en/of video’s van deze of andere 112 nieuws incidenten? Klik dan hier en maak kans op 200 euro!

sep 122011

EMMEN – Drentse gemeenten lopen duizenden euro’s mis nu de rechter heeft bepaald dat ID-kaarten voortaan gratis moeten worden verstrekt. Iedereen die de afgelopen tijd nog betaald heeft voor de ID kaart kan zijn geld terug halen bij het gemeente huis. Dat de id-kaarten nu gratis verstrekt moeten worden is volgens de wethouder van  financiën Koos de Vos van de gemeente Meppel een tegenvaller.

Een advocaat had het proces aangespannen, omdat hij het onterecht vindt dat burgers moeten betalen voor een kaart die door de overheid is opgedrongen. De Hoge Raad vindt dat ook, met als gevolg dat de kaarten nu gratis zijn. Gemeenten zullen proberen de gemiste inkomsten bij het rijk te compenseren.

UPDATE! Lees ook: Formulier voor geld terug gave leges ID-kaart gemeente Emmen
Heeft u zelf foto’s en/of video’s van deze of andere 112 nieuws incidenten? Klik dan hier en maak kans op 200 euro!

sep 082011

EMMEN – Gemeente raadslid Jos van Goethem van oppositiepartij Wakker Emmen heeft afgelopen maandag een auto ongeluk veroorzaakt in Erica met alcohol op. Hij reed met 0,6 promille tegen een lantaarnpaal op een rotonde, dat is iets boven de norm van 0,5 promille.

In een reactie geeft van Goethem woensdag aan dat hij niet wil opstappen en als raadslid wil aanblijven: “Ik heb in privétijd één glas te veel gedronken. Heel stom. Maar dat staat los van mijn werk als raadslid. Daarom wil ik aanblijven.”

Lees ook: Schoonebeker met slok op botst in Erica op lichtmast

Lees ook: Emmer raadslid stapt alsnog op voor rijden onder invloed

 

Heeft u zelf foto’s en/of video’s van dit 112 nieuws of andere incidenten? Klik dan hier en maak kans op 200 euro!

© 2011| Alle materiaal, waaronder foto's, teksten en video's mogen zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming NIET verder worden verspreid! Met dank aan politie.nl voor hun dagelijkse bijdrage. Klik hier voor andere gemeente | Privacy | Disclaimer | Zelf foto's of video's van incidenten? Verdien 200 euro! €1.500 of meer per mnd. bijverdienen? Klik hier!